Αναζήτηση |
Οίνοι Βιολογικής Καλλιέργειας ΚΤΗΜΑ ΚΕΛΕΣΙΔΗ |
Δείτε την επιχείρηση στον χάρτη
Γιαννακοχώρι
59200 Νάουσα Τηλέφωνο: 2332051066 Fax: 2332051066 Κινητό: 6972408691 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Ιστοσελίδα Υπεύθυνος: Ανθοπούλου-Κελεσίδου Μαρία Φιλικό url: www.pliroforiodotis.gr/ktima-kelesidi Βρείτε μας στο Facebook
Κτήμα Κελεσίδη Επισκέψιμο οινοποιείο στο Γιαννακοχώρι
Σε υψόμετρο 345 μέτρων και σε απόσταση 5 χλμ. από τη Νάουσα, στο Γιαννακοχώρι συναντάμε το Κτήμα Κελεσίδη. Τα 65 στρέμματα αμπελώνα, βρίσκονται μέσα στη ζώνη Οίνων Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας, σε μία χαρισματική περιοχή από άποψη εδάφους και μικροκλίματος. Το οινοποιείο του κτήματος, στεγάζεται σε διώροφο πέτρινο διατηρητέο κτίσμα, αναπαλαιωμένο σε παραδοσιακό τοπικό αρχιτεκτονικό ρυθμό που περιμένει να αγκαλιάσει τον κάθε επισκέπτη εντυπωσιάζοντας τον με την φιλοξενία και σαγηνεύοντάς τον με τις γευστικές πανδαισίες των πέντε εκλεκτών οίνων βιολογικής γεωργίας Κελεσίδη. Λόγω της καλλιέργειας, της προσεκτικής οινοποίησης και της περιορισμένης παραγωγής συγκεντρώνουν ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Η καλλιέργεια του αμπελώνα γίνεται σύμφωνα με τους κανόνες της βιολογικής γεωργίας, δηλαδή με τη χρήση μεθόδων και τεχνικών φιλικών προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.
Μερχάλι: Λευκός Ξηρός Τοπικός Οίνος Ημαθίας. Οινοποιείται από τις ποικιλίες Ξινόμαυρο και ροδίτη. Έχει χαρακτήρα νεανικό και δροσερό με απαλό φρουτώδες άρωμα. Καταλώνεται φρέσκο ( μέχρι 26 μήνες ) και συνοδεύει ψάρια , πουλερικά, ζυμαρικά, πίτσες, σαλιγκαρια, και φρούτα. Πίνεται δροσερό σε θερμοκρασία (10-12 C).
Μερχάλι: Ερυθρός Ξηρός. Οινοποιείται από την ερυθρή ποικιλία της ζώνης Ο.Π.Α.Π. Ξινόμαυρο και παλαιώνεται σε καπνισμένα δρύινα βαρέλια για 12 μήνες. Έχει τη χαρακτηριστική πλούσια γεύση των οίνων της Νάουσας με έντονη την ευχάριστη παρουσία του βαρελιού. Μπορεί να καταναλωθεί αμέσως ή να περιμένει για τουλάχιστον 6 χρόνια πλουτίζοντας περισσότερο το άρωμα και τη γεύση του. Συνοδεύει κόκκινα κρέατα, κυνήγι, δυνατά τυριά. Πίνετε σε θερμοκρασία δωματίου (18 C).
Αροθυμίες: Οίνος Ερυθρός από την ποικιλία Ξiνόμαυρο, Sarlot, Syrah. Με απαλή γεύση και φρουτώδες άρωμα Οινοποιείται απο τις ποικιλίες Merlot, Syrah και ξινόμαυρο. Έχει χαρακτήρα νεανικό, με απαλή γεύση και φρουτώδες άρωμα. Καταναλώνεται φρέσκο (μέχρι 26 μήνες) και συνοδεύει ελαφρά πιάτα, μαλακές κόκκινες σάλτσες, ζυμαρικά, πίτσες και φρούτα. Πίνεται σε θερμοκρασία 15 - 18 C.
Κράστα: Ερυθρός Ξηρός Τοπικός Οίνος Ημαθίας. Οινοποιείται από τις ποικιλίες Ξινόμαυρο και Merlot. Φρουτώδες με δυνατή γεύση και έντονο ρουμπινί χρώμα. Μπορεί να καταναλωθεί αμέσως ή να περιμένει 4 - 5 χρόνια. Συνοδεύει ιδανικά χοιρινό, αρνί και τυριά. Πίνεται σε θερμοκρασία δωματίου (18C).
Σαμπανίτσα: Ερυθρός Ημίγλυκος ΟΠΑΠ Νάουσα. Οινοποιείται από την ερυθρή ποικιλία της ζώνης Ο.Π.Α.Π. Αχ! Ξινόμαυρο. Τη βελούδινη γλυκιά γεύση του μπορείτε να απολαύσετε ασυνόδευτη ή να τη συνοδεύσετε με φρούτα, γλυκά , ξηρούς καρπούς. Στο τραπέζι έχει τη θέση του με καθημερινά πιάτα ή ως επιδόροπιο. Πίνετε δροσερό σε θερμοκρασία 14C.
Ευωδέας: Τοπικός οίνος Ερυθρός ξηρός. Οινοποιείται από τις ποικιλίες Merlot, Syrah και Ξινόμαυρο. Έχει χαρακτήρα δυνατό με ιδιαίτερη γεύση και πλούσιο άρωμα. Μπορεί να καταναλωθεί αμέσως ή να περιμένει 8-10 χρόνια και συνοδεύει πικάντικα πιάτα, κυνήγι, ψητά, τυριά και φρούτα. Πίνεται σε θερμοκρασία 17C.
Ευωδέας: Τοπικός οίνος Λευκός ξηρός.
Στον 16ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου "Berliner Wein Trophy 2012", που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι στις 27-29 Ιουλίου 2012, τα κρασιά του Κτήματος Κελεσίδη από το Γιαννακοχώρι, απέσπασαν ένα χρυσό κι ένα ασημένιο μετάλλειο. Πρόκειται για τα κρασιά «Μέρχαλι» (ασημένιο βραβείο) και «Αροθυμίες» (χρυσό βραβείο). Ο διαγωνισμός Οίνου "Berliner Wein Trophy” είναι ο μεγαλύτερος της Γερμανίας, με συνολικά 7.200 δείγματα κρασιών, 4.500 δείγματα τον Φεβρουάριο και 2.700 τον Ιούλιο του 2012.
Στο "Κτήμα Κελεσίδη", μπορείτε επίσης να βρείτε αμπελόφυλλα και σάλτσα ντομάτας (προϊόντα βιολογικής γεωργίας) ενώ κάθε χρόνο, από το Σεπτέμβριο έως το Νοέμβριο, λειτουργεί στο οινοποιείο το καζάνι όπου παράγεται το παραδοσιακό τσίπουρο “τραγουδόσπορος”.
Τώρα μπορείται να παραγγείλετε τα κρασιά της αρεσκείας σας, για την προσωπική σας συλλογή ή για κάποιο δώρο μέσω ίντερνετ. Η αποστολή γίνετε με courier και τα έξοδα επιβαρύνουν το τελικό κόστος των προϊόντων. Η εξόφληση της παραγγελίας γίνετε με την αντικαταβολή των χρημάτων ή με προηγούμενη συνεννόηση με το τμήμα πωλήσεων.
Για οποιοδήποτε λόγο ή σκοπό μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Kάποιος εκπρόσωπός μας θα χαρεί να σας εξυπηρετήσει άμεσα.
Οίνοι Βιολογικής Καλλιέργειας ΚΤΗΜΑ ΚΕΛΕΣΙΔΗ Τηλ. 2332051066 Website: www.ktimakelesidi.gr E-mail: info@ktimakelesidi.gr
|
Επισκέψεις: 2112 |
Powered by Sigsiu.NET | |