Βέροια: Με δανεικά κι αγύριστα εργολάβου πληρώθηκε το ηρώο Βαρώτσου - Αγωγή του εργολάβου για τα χρήματα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΒΕΡΟΙΑ

 iroo varotsos

Αγωγή κατά του δήμου Βέροιας με την οποία διεκδικεί 30.000 ευρώ κατέθεσε ο εργολήπτης δημοσίων έργων Ηλίας Μπαλλής. Ο κ. Μπαλλής υποστηρίζει ότι στα τέλη του Σεπτέμβρη του 2009, ο τότε αντιδήμαρχος Παύλος Παυλίδης και η δήμαρχος Χαρούλα Ουσουλτζόγλου του ζήτησαν ως εκπρόσωποι του δήμου Βέροιας επιμόνως, να διευκολύνει ταμειακά τον δήμο, καταβάλλοντας ο ίδιος απευθείας στον γλύπτη Κώστα Βαρώτσο 30.000 ευρώ για την κατασκευή του ηρώου στην πλατεία Ωρολογίου, ώστε είναι έτοιμο το έργο εγκαίρως και να τηρηθεί η δέσμευση της δημάρχου προς τους δημότες.

Ο κ. Μπαλλής υποστηρίζει ακόμη ότι δήμαρχος και αντιδήμαρχος του υποσχέθηκαν πως μέσα σε 15 ημέρες θα έπαιρνε τα χρήματά του πίσω. "Οι εκπρόσωποι του δήμου Βέροιας μου ανέφεραν ότι ήταν δυνατόν να λάβει ο ίδιος ο δήμος τα χρήματα στα ταμεία του και στην συνέχεια να τα αποδώσει στον κ. Βαρώτσο, για λόγους δημοσίου λογιστικού ενώ όπως με διαβεβαίωσαν οι εκπρόσωποι του δήμου, ο δήμος Βέροιας ανέμενε δήθεν την άμεση εκταμίευση της σχετικής δαπάνης που αφορούσε την αμοιβή του κ. Βαρώτσου, η οποία και θα μου αποδίδονταν προς εξόφληση του δανείου" αναφέρει στην αγωγή του ο κ. Μπαλλής.

Ο κ. Μπαλλής υποστηρίζει επίσης ότι πείσθηκε από την δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο να καταβάλλει το ποσό στον κ. Βαρώτσο και υπέγραψε μάλιστα και σύμβαση δανείου με τον δήμο Βέροιας για τα 30.000 ευρώ. Ο κ. Μπαλλής τονίζει ότι κατέθεσε τα χρήματα στον λογαριασμό του κ. Βαρώτσου αλλά παρά τις διαβεβαιώσεις δημάρχου και αντιδημάρχου, τα χρήματα δεν επιστράφηκαν.

Το θέμα αυτό συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή Βέροιας και ορίστηκε δικηγόρος που θα υπερασπιστεί τον δήμο Βέροιας στην εκδίκαση της αγωγής. Στην τοποθέτησή του ο σύμβουλος της μειοψηφίας Απόστολος Νεστορόπουλος ζήτησε όταν το θέμα τελεσιδικήσει οικονομικά, να γίνει ΕΔΕ στον δήμο και να οδηγηθεί η υπόθεση στην δικαιοσύνη. "Πρόκειται για παράνομη διαδικασία. Να μην οριστεί δικηγόρος" πρότεινε ο κ. Γκαμπέσης.